A ‘Kézenállás Függő’

Talán azt gondolod, könnyű nekem, biztos már gyerekkoromban is tornáztam, sikerorientált bajnoknak neveltek, aki sorra nyerte a különböző sport versenyeket, és, aki akrobatikus mutatványokkal szórakoztatta a barátait.

Meg kell, nyugtassalak, ez mind nem igaz. Odáig, ahol most tartok, hosszú és göröngyös út vezetett.

IMG_32183

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljesen átlagos képességű srácként indultam, erősen visszahúzódó jellemmel, aki, ha tehette, inkább kerülte a szereplést. Nem voltam különösebben erős, sem ügyes, az izomzatom meg épp olyan merev volt, mint a legtöbb mostani középiskolás diáké. 🙂

Mára azonban elmondhatom, hogy betöltöttem a krisztusi, 33. életévemet, erőnlét, ügyesség, hajlékonyság és önkifejezés tekintetében viszont messze felülmúlom a középiskolás és a főiskolás énemet egyaránt.

Mindezt annak a szerencsének köszönhetem, hogy a cirkusz, a jóga és a színház, egy adott pillanatban, belépett az életembe, és teljesen más alapokra helyezte azt.

Éveken keresztül tevékenykedtem az alternatív előadóművészet izgalmas, és olykor megpróbáltatásokkal teli világában.

Cirkuszi artistaként a Taurin Cirkuszcsoportban (2008-2012), 

cirkuszszínházi előadóművészként aHippodrom társulatban (2008-2010),

utcaszínházi előadóművészként pedig az Utcaszínházi Alkotóközösségben (2009-2012) tevékenykedtem. 

Mind a három tevékenységet felnőtt fejjel kezdtem el gyakorolni, és igen, elmúltam 30, mire sikerült megtanulnom kézen állni. Kemény munka volt, de megérte. Áldásos hatásainak köszönhetően, mostanra igazi kézenállás-függő lettem. 🙂

Az egyik jó hír tehát az, hogy felnőtt fejjel is megtanulhatsz nagyon sok mindent, például kézenállás technikákat és más, kézen egyensúlyozós elemeket is.

A másik pedig az, hogy Neked már nem kell ugyanazokat a hibákat elkövetned, amiken én annak idején keresztül mentem, mert a tanfolyamaimon, saját tapasztalataim alapján, részletesen kidolgozott technikákat és rávezető gyakorlatokat tanítok úgy, hogy ezek segítségével a kézenállást Te is biztonsággal el tudd sajátítani.

Kívánom Neked, hogy a blogomból Te is hasznos ötleteket és inspirációt meríts ahhoz, hogy mihamarább beton-stabillá váljon a kézenállásod. 🙂

 

 

 

 

Szeretnél kézenállni?

Vedd fel velem a kapcsolatot. Írj személyes üzenetet és/vagy
iratkozz fel a 'Kézenállás infók' hírlevélre, ahonnét, napra készen
értesülhetsz az aktuális, workshopokról, tanfolyamokról, táborokról."

Üzenetet küldök!
Szeretnék értesülni az aktuális programokról!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

E-mail cím:*
Keresztnév:*