Ági a Kézenállásról

Ági egy igazán üde színfolt a csapatban. Messziről indult, de kitartása és megingathatatlan derűje meghozta az eredményt.

Hétköznap spanyol nyelvtanárként dolgozik, és saját bevallása szerint, amit a kézenállás gyakorlása alatt megértett a saját működésével és fejlődésével kapcsolatban, azt a tanításban is tudja kamatoztatni.

Amikor belevágott, izomzatán és test-tudatán egyaránt volt még mit dolgozni. A cél egyelőre a fal melletti fellendülés volt. Bár a tornaórai, kézenállásból való fejre esés élménye kimaradt, a lendülés mégis elég nehezen ment. Mintha belül behúzta volna a féket, lábai a lendülés legmagasabb pontján is messze voltak még a faltól.

Először az érkezést sikerült kipuhítani, emellett sokat erősítettünk, különösen a vállakat, a karokat és a törzs izomzatát.

Bár a fejlődés nem volt túl gyors, emellett Ági sokszor megélhette, hogy a csapatban a legmesszebbről indulók között van, derűjét, lelkesedését, kitartását és nem utolsó sorban humorát végig megőrizte. Nem hasonlította magát a többiekhez, egyszerűen csak legjobb tudása szerint igyekezett az erősítő és rávezető gyakorlatokat végrehajtani.

gergonek3

Ezután nem sokkal, elkezdett egyre bátrabban lendülni. A falat még nem érte el, de egyre kisebb segítségre volt szüksége, hogy fent maradjon. Ági megérezte az erejét. Mintha láncokat rakott volna le, már nem csak bátrabban, de könnyedebben is lendült.

Végül a düh volt az, ami hozzátette az utolsó hiányzó centiket. Az iskolai tornaórák sok esetben nem túl bátorító és támogató jellegűek. Ági rájött, hogy a lendületben őt korlátozó, visszahúzó erő, a diákkori tornaórák kellemetlen, élményében gyökerezik. A kézenállás gyakorlásán keresztül ezek feloldásán is dolgoztunk.

Eljött a pont, mikor dühös lett a saját korlátaira, arra, hogy már tényleg csak nagyon picin múlik a győzelem. Tudtuk, hogy az áttörésnek hamarosan meg kell, történnie.

Az első sikeres mozdulat előtt már ott volt a szemében az ígéret: Ez most sikerülni fog. A teremben megállt a gyakorlás. Mindenki Áginak drukkolt.

Amikor egy tanítványnak először sikerül egy régóta gyakorolt mozdulat, az mindig nagy katarzissal jár az egész csapat számára. Ági öröme aznap mindannyiunkat elkísért.

Ő megtapasztalta azt, hogy a mozdulat, amihez addig mindig segítségre volt szüksége, most önerőből sikerült, mi pedig részesei lehettünk ennek a csodának, mely ahhoz fogható, mint, amikor a lepke kibújik a bábból.

A fal melletti lendülés innentől kezdve, néhány nekifutás után bármikor sikerült neki. Eddig fentről indította a mozdulatot nagy lendülettel, ezután a lendületet csökkentettük és a keze már a talajon volt induláskor. Elkezdtük a lökő lábat dolgoztatni sokkal határozottabban, mint azelőtt.

Nem rég ezzel a nehezítéssel is sikerült neki segítség nélkül faltámaszig fellendülni, emellett az önállóan tartott másodpercek számát is sikerült kettőről hatra feltornázni. Ági öröméből most is jutott mindenkinek.

gergonek1

 

Azt gondolom, Ági fejlődése, a befektetett munkát és az elért eredményt tekintve egyaránt példaértékű. Még, ha épp Te is vagy az, aki a legmesszebbről indulsz, de, kitartással, egészen biztosan sikerrel fogsz járni.

Szép napot és további jó gyakorlást kívánok.

Gergő.

„Törekedj fáradhatatlanul.”

Buddha.

Kategória: Uncategorized

Szeretnél kézenállni?

Vedd fel velem a kapcsolatot. Írj személyes üzenetet és/vagy
iratkozz fel a 'Kézenállás infók' hírlevélre, ahonnét, napra készen
értesülhetsz az aktuális, workshopokról, tanfolyamokról, táborokról."

Üzenetet küldök!
Szeretnék értesülni az aktuális programokról!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

E-mail cím:*
Keresztnév:*