Fruzsi a Kézenállásról

Fruzsi is azok közé a személyek közé tartozik, akik a puszta lényükkel is nyomot hagynak az Univerzum finom, folyton változó, hullámzó szövetében. Egyetemi tanárként egyrészt egy fizikálisan kellően igénybe vevő és felfrissítő testmozgást keresett a komoly szellemi tevékenység mellé, másrészt egy régi álmának megvalósulásán is dolgozott ezzel, így a kézenállás méltó kihívásnak bizonyult számára.

A gyakorlás alatt azonban rá kellett jöjjön, hogy a kézenállás szellemileg is megdolgoztat. Az egyensúlyért bizony fejben is keményen meg kell dolgozni. A kellő koncentrációt nem csak fel kell építeni, de fenn is kell tartani ahhoz, hogy a kisebb nagyobb billenésekből menteni tudd a pózt.

Sokaknál lehet nehezítő tényező, hogy más, akár haladóbb tanítványok előtt felvállalják a kezdő szinthez tartozó esetleges csetlés-botlásokat. Fruzsinak is meg kellett küzdeni azzal, hogy itt elsőre nem tudja hozni azt a zsigeri kecsességet, melyet egyébként hétköznapibb helyzetben elvárt volna magától. Az, hogy ennek tudatában mégis belevágott, nagy bátorságról tanúskodik. Ugyanakkor azt is jó volt megélnie, hogy ezzel az érzésével nem volt egyedül, és, hogy az edző társakkal való vállvetve gyakorlás és az egymás sikereinek való kölcsönös öröm, mennyire felszabadító és milyen áldásos hatással van az egyéni fejlődésére is.
IMG_6378

Fruzsi, kitartó gyakorlásának köszönhetően, a pózban kezdetben megjelenő aszimmetriát és csavarodást meglepően hamar ki tudta javítani, és az első, önálló 6 másodperces egyensúlyi helyzetet is közel 10 másodpercre emelte, és ez még csak a kezdet.

A kézenállás gyakorlása élete részévé vált és – ahogy az a videóból is kiderül – egész filozófiát épített a gyakorlás és a kézenállásban való egyensúly köré.

Váljon az ő példája is termékenyítő inspirációvá számodra! 🙂

Szép napot és további eredményes gyakorlást kívánok Neked.

Gergő.

„Törekedj fáradhatatlanul!” Buddha.

 

 

 

Kategória: Uncategorized

Szeretnél kézenállni?

Vedd fel velem a kapcsolatot. Írj személyes üzenetet és/vagy
iratkozz fel a 'Kézenállás infók' hírlevélre, ahonnét, napra készen
értesülhetsz az aktuális, workshopokról, tanfolyamokról, táborokról."

Üzenetet küldök!
Szeretnék értesülni az aktuális programokról!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

E-mail cím:*
Keresztnév:*