Gábor a Kézenállásról

Amikor hosszú éveken keresztül csak az izomzatod fejlesztésén dolgozol, és nem fektetsz különösebb hangsúlyt a nyújtásra, könnyen kialakulhat egy olyan izomzat, mely nagy erő kifejtésére képes, de csak egy szűkebb mozgástartományban.

A folyamatos erőkifejtés hatására az izmok beszűkülnek és merevvé válnak, így meglehet, hogy bizonyos erő elemek csak sokkal nagyobb erőkifejtéssel kivitelezhetőek, mint akár egy kevésbé erős, de hajlékonyabb, rugalmasabb izomzat esetén.

Gábort olyan embernek ismertem meg, akit rendkívül sok dolog foglalkoztat. Az emberiség jövőben várható technikai és szellemi fejlődése, átalakulása mellett ő az, aki az akrobatikát nem csak gyakorolja, hanem szinte kutatja.

Megértette, hogy a helyes technika alkalmazásával, sokkal kisebb erőkifejtéssel lehet kézen állni vagy más, kartámaszos testhelyzetet kivitelezni. Azt is megértette azonban, hogy a helyes technika végrehajtásához sokkal hajlékonyabb izomzatra van szüksége.

Mikor kézenállást kezdtünk gyakorolni, gond nélkül ment a fal nélküli lendülés, de az egyensúlyozás, szinte kizárólag karból ment, ami hosszabb távon rendkívül fárasztó. Ezen kívül, sokat kísérletezett a lendület nélküli kézenállással, amihez a megfelelő hajlékonyságon kívül mindene megvolt.

Erős, edzett izomzat és fejlett test-tudat állt rendelkezésére, a vállai azonban merevek voltak, csakúgy, mint szinte minden izma.

A feladat tehát egyértelmű volt: az erősítésről áttenni a fókuszt a nyújtásra, hogy kiszélesítsük ’páncél-szerű’ testének
mozgástartományát.

Gábor a kézenállás és akrobatika órák mellett jóga órákat is látogatott, ahol még inkább volt lehetősége szembesülni korlátaival. Ez azonban nem elkeserítette, csak fokozta elszántságát.
A fejlődés lassan indult el, mivel a testnek át kellett állnia egy egészen más üzemmódra.

Gábor azok közé tartozik, akik szeretik tudatosan felépíteni az edzésüket. Vállainak egészen komplex nyújtásában többen részt vettek a csapatból, és az eredmény nem maradt el.

Mára az egyensúly nagy része már az ujjakon van, a vállak sokkal előnyösebb pozícióba kerültek és egyre inkább kezd a csípő is felszabadulni.

Úgy gondolom, Gábor története sokak számára példa értékű wp_20151123_08_27_48_prolehet, akik számára a hajlékonyság elérése a főbb kihívás.

Szolgáljon Számodra is motivációként kitartása, gyakorlásba vetett bizalma és jó kedve.

Szép napot és további eredményes gyakorlást kívánok Neked.

Gergő.

„Törekedj fáradhatatlanul!” Buddha.

 

Kategória: Uncategorized

Szeretnél kézenállni?

Vedd fel velem a kapcsolatot. Írj személyes üzenetet és/vagy
iratkozz fel a 'Kézenállás infók' hírlevélre, ahonnét, napra készen
értesülhetsz az aktuális, workshopokról, tanfolyamokról, táborokról."

Üzenetet küldök!
Szeretnék értesülni az aktuális programokról!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet

E-mail cím:*
Keresztnév:*